Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Project Boxes



Ένα από τα project που δουλεύω εδώ και καιρό, είναι παλιά κουτιά που τα επισκευάζω και τους ενθέτω μέταλλο (χαλκό, ορείχαλκο, η ασήμι). 
Χρησιμοποιώ μια από τις παλαιότερες τεχνικές σφυρηλάτησης, γνωστή ως Repoussé, με σχέδια, η μοτίβα, παρμένα από την πλούσια αρχαία αλλά και πιο σύγχρονη ελληνική λαϊκή τέχνη.
Μου αρέσει και προσπαθώ να αφήνω τα σημάδια και τα μικρό-χτυπήματα που μπορεί να έχουν γιατί αυτά είναι η ιστορία που κουβαλά το κάθε ένα από τα κουτιά.
Άλλοτε πάλι, μπορεί να επέμβω και να τους αλλάξω τελείως την αρχική τους εμφάνιση, να αλλάξω το χρώμα, να δημιουργήσω κάποια τεχνητή παλαίωση να δημιουργήσω πατίνα πάνω στο χρώμα, να τους δώσω υφή και πολλά άλλα.
Κάθε κουτί τελικά είναι μοναδικό και δεν μοιάζει με άλλο.
Πολύ σπάνια μπορεί να βρω δυο ίδια κουτιά εννοώντας πάντα το μέγεθος και το σχήμα.
Εδώ θα κάνω έναν μικρό διαχωρισμό σε όσα δείχνω.
Έχω δυο σειρές κουτιών:
Σειρά Α) αυτά που έχουν την σήμανση box-sb είναι πιο απλά κουτιά. Όπως θα δει κανείς και στις φωτογραφίες μόνο κάποια από τα μοτίβα επαναλαμβάνονται, και αλλάζουν το μέταλλο το χρώμα και η υφή.
 Σειρά  Β) με την σήμανση box-ss, που είναι κουτιά όπου πέρα από το διαφορετικό μέγεθος, το χρώμα, η το ύφασμα που μπορεί να έχουν εσωτερικά, το σχέδιο του μεταλλικού μοτίβου που επιλέγω δεν θα το επαναλάβω, κάνοντας έτσι το κάθε κουτί πραγματικά μοναδικό.